Margret van Laer
Groesbeekseweg 215
Nijmegen

YOGA en ASTROLOGIE

Algemeen

Naast Yoga heb ik nog een andere liefde, en dat is Astrologie. Toen ik enige jaren geleden het inzicht kreeg dat ik vanuit de Astrologie een extra dimensie aan mijn Yogalessen kon geven, werd dit voor mij een belangrijke inspiratiebron.
Als je niet geïnteresseerd bent in Astrologie, weet dan dat ik me laat inspireren door de archetypische beelden van de Astrologie om bepaalde psychologische thema's in mijn korte inleidingen te gebruiken.

Een "logische" combinatie?

Misschien niet zo voor de hand liggend.

Maar voor mij delen Yoga en Astrologie iets zeer wezenlijks met elkaar.

Het zijn voor mij twee boeiende en uitdagende ontwikkelingswegen.

Mijn lessen begin ik altijd met een korte inleiding waar een thema van het op dát moment geldend Astrologische teken, centraal staat. Het mooie is dat wij allen,  de energieën van alle twaalf sterrenbeelden in ons dragen. Ieder van ons belichaamt ze alle twaalf! We verschillen slechts in de mate waarin ze nadruk hebben.
Op een of andere manier wordt elk teken in ieder van ons geactiveerd. We zijn een synthese van alle twaalf! Daarom zal elke inleiding van welk sterrenbeeld dan ook, iets in ons aanraken, iets dat ons "toespreekt" of aanspreekt.

Onwikkelingsweg

Yoga is voor mij, naast de fysieke oefeningen, vooral ook belangrijk om een beter inzicht in mijzelf te krijgen en op een dieper niveau mezelf te leren kennen en te mogen zijn:  rust te mogen vinden in mijzelf.
Yoga is voor mij een persoonlijke ontwikkelingsweg die ik met veel plezier bewandel. De  sleutel van de Astrologie is: Groei!
De boeiende beeldentaal van de Astrologie helpt mij op een ándere manier een beter zicht te krijgen op mij zelf , en wat me misschien verhindert om te zijn die ik in diepste wezen ben.

Astrologie houdt ons een spiegel voor, en vertelt ons wat we diep in onszelf al weten. Yoga en Astrologie vormen voor mij een "Koningspaar".Voorbeelden Astrologie en groei

De Tweelingen-energie is beweeglijk en kan mentaal (element: lucht) nogal rusteloos zijn en veel in het hoofd zitten.
Belangrijk is het tot rust brengen van de geest door perioden van stilte, "stilstaan bij de dingen" en te voelen.  Ook  aandacht voor het lichaam kán voorkomen dat de Tweeling-mens zichzelf voorbij loopt. Bovendien kunnen ervaringen beter worden verwerkt.

 

De Schorpioen is een intens voelend (element: water) mens die vanuit grote betrokkenheid leeft. Hij kan echter nogal eens al te gemakkelijk uitgaan van de eigen beleving en sterk reageren op negatieve gevoelens.
Wezenlijk voor de Schorpioen is te leren ook de "andere kant van het gelijk" te leren zien; en de betrekkelijkheid van alles te zien en meer te leren vertrouwen op zijn eigen innerlijke bronnen.

 

De Steenbok-energie is o.a. te herkennen in de consciëntieuze en praktische manier waarop hij in het leven staat. Soms over-verantwoordelijk, hard werkend en de neiging "veel op z'n nek te nemen".
Belangrijk voor mensen met een sterke Steenbok-energie is te leren zich te ontspannen, nek-en schouderpartij en rug; en te leren voelen en zich daarin kwetsbaar op te durven stellen.

 

lees verder >>